2012. gada 25. aprīlis

Tamborēti burti


Gerdai un Gregoram vārda dienas sen jau kā garām, bet dāvanu nodevu tikai tagad.

Meklēju tamborētu burtu paraugus un atradu šos. Likās, ka pati varēšu izdomāt kā tādus uztamborēt, bet galīgi nenožēloju, ka nopirku aprakstu. Sapratu, ka nebūtu gan tik labi neko sadomājusi.
Aprakstu man atsūtīja pdf formātā uz daudzām lapām. Tiem, kam ir kāda pieredze tamborēšanā pēc aprakstiem (un nevis pēc tehniskajiem zīmējumiem), ļoti saprotoši viss uzrakstīts. Pērkot ir jāizvēlas vai iegāāties UK vai US variantu. Nevarēju saprast kāpēc tā. Kad sāku mēģināt tamborēt pirmo burtu, sapratu. Ābās šajās sistēmās viens un tas pats valdziņa veids tiek apzīmēts atšķirīgi.

Katru burtu tamborē divos eksemplāros un tad, pamazām piepildot, satamborē pa perimetru kopā. Tā darīju es ar Gerdas un Gregora vādiem. Katram burtiņam ir cilpiņa, ja vēlas tos var pakarināt.
Bet tos var arī nepolsterēt, bet ielikt kartonu, lai ir plakani, bet stingri.

Pēc šī paša parauga tamborēju arī šos burtus, tikai katru burtu vienā kārtā un stērķelēju. Stērķelēšana jau ir cita tēma, par kuru noteikti varu pakonsultēt, jo noņēmos ar to dikti un zinu vismaz 4 variantus kā to nevajag darīt. Noteikti to kaut kur arī uzrakstīšu, jo baidos līdz nākmai ziemai (kad atkal gribēsies sniegpārslas stērķelēt) aizmirst savas iepriekšējās kļūdas.
Tā ka, ja kādam vajag padomu, kā nestērķelēt, laipni lūgti griezties pie manis. Nu jau laikam arī esmu sapratusi, kā to vislabāk (visvieglāk, lētāk, ātrāk) izdarīt.








2 komentāri: