2012. gada 14. marts

Radošas rotaļas


Ar prieku pārliecinājos, ka šajā tehnoloģiju laikmetā bērnus vēl joprojām var aizraut ar kaut ko tik vienkāršu kā šīs zīmētās papīra rotaļlietas. Un vēlreiz par to pārliecinājos un atkal nopriecājos, kad nevarēju vakarā pierunāt bērnus iet gulēt, jo bija tikuši pie maisiņa ar vecām pogām, kuras tad vajadzēja skaitīt, šķirot pa krāsām un izmēriem un vienkārši par tām priecāties J

Škiet, ka brīžam aizmirstam, ka bērni tā priecājas par rotaļām un mantām, kas neizdara visu viņu vietā, nepasaka visu priekšā un nedod iespējamos pareizos variantus, bet gan ļauj vaļu viņu vēl tik bagātajai iztēlei un fantāzijai.

Visa šī papīra pilsētiņa mūsu kamīntelpā sākās ar to, ka uzgāju Joel Henriques grāmatu made to play! Soli pa solim nonācu šīs grāmatas autora radītā pasaulē, kas saucas madebyjoel.com.
Joel Henriques ir trīs bērnu tēvs, mākslinieks, kas rada savā vienkāršībā ģeniālas rotaļlietas bērniem. To visu vēl īpašāku dara tas, ka viņš ar visām šīm idejām dalās madebyjoel.com, šeit ir iespējams lejupielādēt veidnes un paraugus un tālāk tos pašiem izmantot. Man jau ir saraksts ar projektiem, ko kopā ar bērniem īstenosim.

Daudzi no šiem projektiem ir ideāli ceļojot vai pavadot laiku ar bērniem ārpus mājas. Lietas neaizņem somā daudz vietas, ir vieglas un, ja noklīst, bez lieliem kreņķiem var pagatavot jaunu eksemplāru. Bet galvenais- prieks, ka bez lieliem tēriņiem bērniem (un vecākiem!!) radoša un interesanta nodarbe ilgākam laikam.

Ieviņ, te ir arī tava mīļā Parīze ar visu Eifeļtorni!




Te jau top pilsētiņas krāsainā versija.


1 komentārs:

  1. Mēs arī pirms neilga laika ar Gregoru izmēģinājām Parīzi. Un tad, noskatoties izrādi par Pifu, viņš rādīja un stāstīja par vienādām "arhitektūras" celtnēm, jo Pifs jau arī no Francijas:) Tā ka ir arī tāds labums - ka var apgūt konkrētas valsts kultūru ;)

    AtbildētDzēst